Selters Banja - Banje Srbije

Selters Banja - MapaKarta se učitava ...

Planer putovanja Srbije

Više o Selters Banji

Na šumovitim obroncima planine Kosmaj 46 kilometara udaljena od Beograda nalazi se Selters banja koja se naziva i Mladenovačka banja. Ova banja, od Mladenovca udaljena samo 1 kilometara nalazi se na nadmorskoj visini od 136 metara. "Selters" Banja odnosno Mladenovačka banja je druga banja Šumadije uz Bukovička u Banju. Ova banja je okružena parkom sa četinarskom šumom koji zauzima površinu od 18 hektara i koji je idealan za uživanje u šetnjama i odmor uu prirodi te za opuštanje svih posetilaca banje.


Među banjama Srbije Mladenovačka Banja pripada redu onih mlađih s svojom tradicijom lečenja dugom 70 godina. Izvor ove lekovite termomineralne vode pronađen je na imanju prodavca Nauma Atanasijević jos 1898. godine kada se započinje koristiti u lekovite svrhe. Zbog povoljnih svojstava ove vode ona se puni u boce još od 1900. godine. Voda je zbog svojih svojstava odlikovana u Briselu 1906. godine i u Londonu 1907. godine nakon čega je pojačana potražnja za tom vodom. Kupalište s kadama, stambeni objekti i prostorija za punjenje boca izgrađena je 1909. godine. U to vreme tokom sezone u kompleksu Selters Banje boravilo je oko 2 000 pos jetitelja. Banja je renovirana 1975. Godine kada započinje njen brži razvoj, adaptira se cijeli kompleks i pretvara se u moderno lečilište kakvo je danas.


Voda iz banje "Selters" je alkalno-murijatična voda visoke mineralizacije sa prosečnom temperaturom od 50 stepeni Celzijusa. Sličan hemijski sastav poput ove mineralne vode imaju vode iz Bad Emsa u Nemačkoj, Roe u Francuskoj te Luhačovice iz Češke. Mineralna voda "Selters" banje koristi se na više načina, za piće, za kupanje i za inhaliranje. Za lečenje u medicinskom centru "Selters" zadužen je Institut za rehabilitaciju Beograd koji je osposobljen savremenom medicinskom opremom. Šelter banja pruža mogućnosti za razne načine lečenja poput hidroterapije, kineziterapije, elektroterapije, fototerapije, sonoterapije, termoterapije, radne terapije, instrumentalne i ručne masaže te respiratorne rehabilitacije. U ovoj banji lječe se razne bolesti poput oboljenja koštano-zglobnog sistema, stanja nakon povreda, neuroloških oboljenja te razna hronična oboljenja i oštećenja. Posetioci banje mogu posetiti okoli nu ove banje poput planina Kosmaj i Avale, Banja, Markovačkog jezera, zadužbinske kompleks u Topoli i na Oplencu te manastir Pavlovac.

Selters Banja - Informacije

Usluge lečenja:Kod oboljenja koštano-zglobnog sistema, stanja posle povreda, neurološka oboljenja, hronična oboljenja i oštećenja nastala u toku procesa rada.
Usluge smeštaja:Hotel "Selters" Mladenovac
Rekreacija:Park površine 18ha sa četinarskom šumom pogodan za šetnje i odmor, planine Kosmaj, Avala, Bukulja, zatim Markovačko jezero i Bukovička Banja.
Wellness:Da, masaže i saune.
Adresa:Kralja Petra I 335, 11400 Mladenovac
Kontakt:Tel: +381 11 2660 548, +381 11 2667 343
Web stranica:Selters Banja

Selters Banja - Fotografije

Language
English Srpski
Facebook