Banja Kanjiža - Banje Srbije

Banja Kanjiža - MapaKarta se učitava ...

Planer putovanja Srbije

Više o Banji Kanjiži

Na severu Srbije u blizini Mađarske granice nalazi se grad Kanjiža koji je sedište istoimene opštine. Grad Kanjiža se smestio na desnoj obali reke Tise u Vojvodini na 87 metara nadmorske visine. U gradskom Narodnom parku nalazi se banja s lekovitom vodom. Još davne 1907. godine na ovom području su bila dva bunara, no stanovnicima nisu bila dovoljna te su zatražili iskapanje novog. Kada su 1908. godine iskopali novi bunar otkrili su da je voda žućkaste boje te da iz cevi izlazi zapaljiv gas zbog čega je voda tog izvora poslata na testiranje. Uz bunar se vezala priča o Ciganki koja se izlečila kupajući se u ovoj vodi zbog čega je bunar prozvan "Čudotvorni bunarom". Zahvaljujući potencijalu bunara već 1908. godine započela je sezona kupanja u vodi bunara, a 1913. godine svečano je otvoreno kupalište koje je koristilo termalnu vodu za lečenje raznih bolesti. Od tog začetka lečilišnog turizma na ovom području Kanjiža je znatno napredovala, danas se lečenje odvija u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Kanjiža. Ova bolnica je opremljena savremenim uređajima i pruža mogućnosti za lečenje i vellness poput termoterapije, elektroterapije, kineziterapije, magneto terapije, raznih masaža te vellnes paketa. Ova godina se dugo vremena falširala u boce s natpisom "Voda čudotvornog bunara - Stara Kanjiža".


Mogućnosti lečenja u banji Kanjiži su raznolike, one se mogu obavljati kupanjem, pijenjem mineralne vode te s blatnim oblogama. Lječenje pijenjem obavlja se kod bolesti stomaka i creva, a s kupanjem reumatičnih oboljenja, bolesti zglobova i mišića i raznih drugih bolesti. Banja Kanjiža pruža mogućnosti za lečenje reumatskih oboljenja, stanja nakon povreda koštano-zglobnog tkiva, povreda perifernog nervnog sistema, stanja postoperativne ortopedije, oštećenja centralnog nervnog sistema kod dece. Uz navedene mogućnosti posetioci banje mogu uživati u sportskim aktivnostima poput uživanja u bazenima, sauni, solarijumu, vežbanju u teretani, sportskoj dvorani te raznim sportskim terenima za odbojku, rukomet, fudbal, tenis i košarku. Van kruga banje mogu prošetati uređenim stazama za šetnju uz obalu reke Tise ili čak pecati i baviti se sportovima na vodi.

Banja Kanjiža - Informacije

Usluge lečenja:Balneoterapije, elektroterapija, magneto terapija, termoterapija, kineziterapija, masaže, preventivni programi, lekar.
Usluge smeštaja:Da, hotel Aquamarin, stacionar Abella. Jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne sobe i apartmani.
Rekreacija:Bazen i sauna, sportska hala, tenis, stoni tenis, teretana, ostali rekreativni program.
Wellness:Termoaroma, čokomint, alge-mulj, gipsane bermude, relaksaciona masaža, refleksna masaža, limfna drenaža, body form.
Adresa:Narodni park bb, Kanjiža.
Kontakt:Recepcija: +381 24 875-163, Fax: +381 24 874-810, +381 24 874-910, e-mail: direktor@banja-kanjiza.com
Web stranica:Banja Kanjiža

Banja Kanjiža - FotografijeLanguage
English Srpski
Facebook