Banja Junaković - Banje Srbije

Banja Junaković - MapaKarta se učitava ...

Planer putovanja Srbije

Više o Banji Junaković

Na severozapadu Srbije samo 4 kilometra udaljena od Apatina, a 200 kilometara udaljena od Beograda nalazi se banja Junaković. Ova banja nalazi se na obodu istoimene Park šume zbog čega je okružena očuvanom prirodom. Banja Junaković zauzima površinu od 230 hektara na kojima se smestilo nekoliko segmenata poput rehabilitacijsko - rekreativnog centra, raznih sportskih terena te bazena sa mineralnom vodom. Park - šuma i banja ime su dobili po porodici Junaković koje je nekada posedovala šumu. Korišćenje ovog prostora kao lečilišta započinje 1980. godine s gradnjom rehabilitacijskog - rekreativnog centra "Junaković" koji se svoje prve pacijente primio 1983. godine. Voda iz ovih izvora dana je na detaljnu hemijsku analizu 1923 godine kada je otkriveno da ova voda sadrži natrijum, litijum, kalcijum i magnezijum zbog čijeg se udela vode ove banje mogu uporediti sa onima u Karlovim Varima u Češkoj, Lipiku u Hrvatskoj ili pak u Harkanj u Mađarskoj. Termalne vode Banje Junaković koje izviru sa dubine od 700 metara dosežu temperaturu do 60 stepeni celzijusa.


U Banji Junaković se leče razne vrste oboljenja poput hroničnog reumatizma, posledica trauma i cerebralnih ozleda, povrede perifernog nervnog sistema, stanja postoperativne ortopedije, ginekoloških oboljenja te nespecifičnih respiratornih bolesti. Posetioci ove banje dobit će stručnu pomoć i profesionalno lečenje uz pomoć savremenih aparata poput elektroterapijskih uređaja, modernog hidroterapeutskog odeljenja te raznih terapija poput kinezioterapije, elektroterapije, hidroterapije, krioterapije te laseroterapije. Posetioci Banje Junaković mogu posetiti i savremeno opremljeni vellness i priuštiti si mirne trenutke opuštanja sa holističkom masažom, arga - terapijom, masažom medom i čokoladom, podvodnom masažom i raznim drugim spa tretmanima. U kompleksu Banje za posetioci se tu i nalazi se na 10 otvorenih bazena, tereni za male sportove, kuglane, sportski tereni, zatvoreni bazen, finske saune te teretana. Posetioci banje mogu posetiti i Park - šumu "Junaković" na čijem se obodu banja i nalazi te uživati u šetnji na svežem vazduhu po stazi zdravlja, ali iu vožnji biciklom po uređenim biciklističkim stazama sa kojima je "Junaković" povezan sa Apatinom i Prigrevica. Oni voljni mogu poći do Dunava na ribolov i uživanje u raznim sportovima na vodi ili pak u lov u obližnje lovište.

Banja Junaković - Informacije

Usluge lečenja:Reumatska oboljenja, neurološka oboljenja, ginekološka oboljenja, prelomi i ortopedija, diagnostika.
Usluge smeštaja:Da, 131. dvokrevetna soba i četiri apartmana, restoran sa 450 sedišta.
Rekreacija:Bazeni, tenis, stolni tenis, kuglana, biciklizam.
Wellness:Da, masaže, tretmani.
Adresa:Prigrevačka bb, 25260 Apatin
Kontakt:Recepcija: +381 25 772 311, Centrala: +381 25 772 477; 772 577, Fax: +381 25 772 043, email:marketing@banja-junakovic.rs
Web stranica:Banja Junaković

Banja Junaković - Fotografije

Language
English Srpski
Facebook